Kom 3x GRATIS bij ons meedoen. Laat je uitdagen!

Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden ‘explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project. Lees meer over wat Scouting is.

De explorers komen iedere woensdag bijeen
van 19:00 tot 21:00 in ons hoofdkwartier (HK).
Kom 3x gratis bij ons meedoen, meld je hieronder aan.

Explorers_speltakteken_RGB

Explorergids

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de doorlopende leerlijn. De Explorergids, een gids speciaal voor explorers, biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

 Voor alle vragen over de explorers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met Scouting St Jorisgroep Maasniel

Laatste nieuwsberichten van de explorers

Overvliegen 2022

Afgelopen week zijn alle oudste van elke speltak overgevlogen naar de volgende groep! Door goed samen te werken zijn alle...

Lees meer ...
Explorers_lockdownhike_20211208_Scouting St. Jorisgroep Maasniel

Explorers lockdownhike

Op 8 december hebben de explorers een avondlockdownhike gehad. De kids hebben in meerdere groepen een hike gelopen door Maasniel.

Lees meer ...