Leiding / vrijwilliger worden

Vacature beverleiding

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger? Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor...

Lees verder ....
Leiding-vrijwilliger-wij zoeken jou

Wij zijn Scouting St. Joris, de scoutinggroep in Maasniel. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Onze groep heeft circa 100 leden, opgedeeld in speltakken (leeftijdsgroepen) en een hele reeks aan vrijwilligers. Naast het aanbieden van jongerenactiviteiten, zet Scouting Sint Joris zich in voor de kern Maasniel. We (mede) organiseren o.a. de kerstmarkt, lichtjesroute, rommelroute en Koningsdag.

Voor de speltak Bevers (5 t/m 7 jaar) zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste leiding!
Wat van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten vind je bij de vacature bevers bij ons nieuws.

Elke week komen de speltakken bij elkaar en beleven de tofste, stoerste, leerzaamste avonturen. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging en het liefste buiten! Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend.

Naast dat jij je inzet voor de kinderen en Scouting St. Joris, bieden we jou natuurlijk een hele leuke omgeving met veel lol en plezier! Je wordt door de groep begeleid in het uitvoeren van je functie en kunt daarbij gebruik maken van onze opleidingsmogelijkheden genaamd Scouting Academy. Dat staat natuurlijk ook mooi op je CV.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger? 
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Waarbij je de mogelijkheid krijgt om betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen in Maasniel (Roermond)?
Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacaturespin
Vrijwilligers_Joti_20211015_Scouting St. Jorisgroep Maasniel

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 1,5 a 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met Scouting St Joris Maasniel.

Vacatures: welke speltakken zijn op dit moment op zoek naar leiding?

Beverleiding 

Overigens, we hebben altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers, neem contact op via het contactformulier, mail naar groepsbegeleider.stjorismaasniel@outlook.com of bel naar 06-51391210 .

Inschrijven nieuwe leiding?

Je kunt je via de volgende link inschrijven als nieuwe leiding.

Bestuursleden

Je kunt onze scoutinggroep ook op een andere manier ondersteunen. We zijn op zoek naar een stichtingsvoorzitter en nog wat mensen die ons kunnen helpen om ons scoutinggebouw weer helemaal up-to-date te maken.
Mocht je daar interesse in hebben, neem dan ook contact met ons op.

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

 

 

Stam_breakin_20211010_Scouting St. Jorisgroep Maasniel