Leiding worden

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. We zijn bij onze Scoutinggroep altijd op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven.
Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Dan is scouting echt wat voor jou!

Wij organiseren voor onze vrijwilligers ook een aantal keren per jaar een leuke activiteit. Zo leren we elkaar beter kennen en op deze manier willen we onze vrijwilligers ook bedanken voor hun inzet.

Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met Scouting St Joris Maasniel.

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 1,5 a 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met Scouting St Joris Maasniel

Vacatures: welke speltakken zijn op dit moment op zoek naar leiding?

Beverleiding en
Explorerleiding

Overigens, we hebben altijd plek voor enthousiaste vrijwilligers, neem gewoon contact op.

Inschrijven nieuwe leiding?

Je kunt je via de volgende link inschrijven als nieuwe leiding.

Bestuursleden

Je kunt onze scoutinggroep ook op een andere manier ondersteunen. We zijn op zoek naar een stichtingsvoorzitter en nog wat mensen die ons kunnen helpen om ons scoutinggebouw weer helemaal up-to-date te maken.
Mocht je daar interesse in hebben, neem dan ook contact met ons op.

Vrijwilligers_Joti_20211015_Scouting St. Jorisgroep Maasniel
Stam_breakin_20211010_Scouting St. Jorisgroep Maasniel