Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Je kunt je als jeugdlid aansluiten bij onze groep en uiteraard ook als leiding.
Als je lid wilt worden van Scouting St. Jorisgroep Maasniel kun je eerst 3 KEER GRATIS komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Vind je het leuk, dan ga je je inschrijven om lid te worden en mag je iedere week komen. Vanaf dat moment ga je contributie betalen. Mocht je er tijdens 3 keer meedoen achter komen dat het niets voor jou is, dan ben je nergens toe verplicht. 
Je krijgt na de inschrijving (na betaling van het inschrijfgeld) een T-shirt van onze groep. Deze kun je dan meteen al gaan dragen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. 

Iedere speltak komt 1x per week bij elkaar om activiteiten te doen. Ze hebben ook één of twee keer per jaar een bivak (weekendje). In de zomervakantie organiseert de speltak ook nog een kamp. De duur van het kamp is per speltak anders afhankelijk van de leeftijd. Tot slot zijn er een aantal keer per jaar een aantal activiteiten met onze hele scoutinggroep samen.

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende
– Je kunt 3 keer gratis komen kijken, daarna moet je besluiten of je lid wilt worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.
– Als je lid bent, verwachten we dat je een Scouting T-shirt of Scoutfit blouse gaat dragen. Een das en insignes draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Groepskamp2022_groepsfoto

Hoe oud ben jij?
Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Bevers:       5-7 jaar (deze speltak hebben op dit moment niet door een tekort aan leiding)
Welpen:      7-11 jaar
Scouts:       11-15 jaar
Explorers:  15-18 jaar
Roverscouts: 18-21 jaar

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Sint Joris Maasniel, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting…

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Wil je jeugdlid worden van onze Scouting groep? Vul dan het inschrijfformulier jeugdlid in.

We zijn ook altijd op zoek naar nieuwe leiding. We hebben op dit moment vacatures bij de bevers, maar de andere speltakken kunnen ze ook altijd nog nieuwe leiding gebruiken. Voor meer informatie klik hier

Scouting Nederland Magazine