Kom 3x GRATIS bij ons meedoen. Laat je uitdagen!

Scouts

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids¬†maken scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

De scouts komen iedere woensdag bijeen van 19:00 tot 21:00 in ons hoofdkwartier (HK).
Kom 3x gratis bij ons meedoen, meld je hieronder aan.

Scouts_speltakteken_RGB

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende leeftijdsgroep, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. Lees meer over wat Scouting is.

Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met Scouting Sint Joris Maasniel

Laatste nieuwsberichten van de scouts

Overvliegen 2022

Afgelopen week zijn alle oudste van elke speltak overgevlogen naar de volgende groep! Door goed samen te werken zijn alle...

Lees meer ...